Дузпа в края спаси Англия срещу Германия, Хари Кейн вкара гол №50

Германия и Англия не се победиха. Голямото дерби от Лигата на нациите се игра в Мюнхен и завърши 1:1.

В средата на първото полувреме попадение на Хофман беше отменено заради засада. На отсрещната врата Кейн изпусна златен шанс, а точно преди почивката Джордан Пикфорт отрази изстрел на Джамал Мусиала.

След почивката Йонас Хофман откри резултата в 51-ата минута. Йозуа Кимих изведе съотборника си в наказателното поле. Полузащитникът овладя топката и със следващото докосване порази вратата на Джордан Пикфорд. Това негов трети гол с националната фланелка.

В 86-ата минута реферът отсъди дузпа за Англия, след като първоначално подмина ситуацията и се наложи намесата на ВАР. Шлотербек задържа Кейн и потърпевшият беше точен от бялата точка, вкарвайки в долния ляв ъгъл. За нападателя на Тотнъм това беше гол №50 с националната фланелка. Само Уейн Руни (53) има повече попадения за "трите лъва".

Германия заема третата позиция в класирането в група 3 с актив от 2 пункта. Англия е на последното четвърто място в подреждането само с точка.

В другия мач от групата Италия победи Унгария с 2:1 на стадион "Дино Мануци" в Чезена.

"Адзурите" стигнаха до първото си попадение половин час след началото. Удар на Николо Барела извън наказателното поле се оказа невъзможен за вратаря на гостите. Лоренцо Пелегрини удвои преднината на италианците в последната минута от редовното време на първата част. Матео Политано проби до аутлинията и върна назад към полузащитникът, който с едно докосване направи резултата 2:0.

След почивката удар на Матео Политано срещна напречната греда. По всичко личеше, че късметът не беше на страната на домакините. Джанлука Манчини си отбеляза автогол в опит да изчисти подаване в наказателното поле.

Италия заема втората позиция в група 3 с актив от 4 точки. Отборът на Унгария е на второто място в подреждането с три пункта.

Други резултати:

Лига В: Финландия - Черна гора 2:0, Босна и Херцеговина - Румъния 1:0

Лига С: Фарьорски острови - Люксембург 0:1, Литва - Турция 0:6. /БГНЕС