Дузпи пратиха Майорка на четвърти финал за Купата на Краля

Майорка е първият финалист в турнира за Купата на Краля, след като преодоля Реал Сосиедад след 1:1 в редовното време и продълженията и 5:4 при изпълнението на дузпи.

Първата среща на Балеарските острови приключи при нулево равенство, а реваншът в Сан Себастиан отново не излъчи победител в редовните 90 минути – 1:1. Брайс Мендес пропусна дузпа за домакините в края на първото полувреме, а Майорка поведе в 50-та минута чрез Джовани Гонзалес. В 71-та обаче Сосиедад се добра до изравнително попадение чрез резервата Микел Оярсабал. До края на редовното време и в продълженията не паднаха нови голове и така се стигна до рулетката на дузпите.

При тях Оярсабал се провали от бялата точка при първата дузпа на Сосиедад, което се оказа и фатално за баските. Майорка не сбърка нито веднъж при петте си изпълнения и така ще играе за четвърти път в своята история в спора за трофея. Тимът губи финалите през 1991 и 1998 съответно от Атлетико Мадрид и Барселона, а единственият триумф засега идва през 2003, когато е победен отборът на Рекреативо.

Майорка чака на финала, който ще се проведе на 6 април на стадион „Ла Картуха“ в Севиля, победителя от другия полуфинал, който противопоставя Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао. Баските водят в сблъсъка с 1:0 – успех, който те постигнаха на „Уанда Метрополитано“. Реваншът на „Сан Мамес“ е в четвъртък вечер. /БГНЕС