Два протеста срещу правителството пред Народното събрание

Два протеста срещу правителството се провеждат пред парламента. Единия е на "Възраждане", а другият - на партия "Левицата".


Възрожденски песни, български флагове и знамена на “Възраждане” се развяват пред сградата на парламента. Затворен за движение е булевард “цар Освободител”.

Народни представители от "Възраждане" и симпатизанти на партията протестират пред НС срещу редовното правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предаде репортер на БГНЕС.

Протестиращите носят табели “оставка на кабинета Борисов 4 (ПП-ДБ +ДПС, ГЕРБ-СДС)", "оставка", “смърт на фашизма” и “не на еврото”.

Симпатизантите на “Възраждане” са от цялата страна. Повечето са категорични, че новоизбраното правителство е подвластно на американското правителство. Някои искат оставката му, а други - и съд за участниците. “Правителство трябва да има, но да е българско, а не създадено в американското посолство. Такова българско правителство може да създаде само "Възраждане”, заяви за БГНЕС лидерът на фармицията Костадин Костадинов. “Затова днес сме тук, за да кажем оставка на този американски режим. Протестите ще то продължат докато това правителство не подаде оставка”, каза още Костадинов.

Очаква се по-късно протестът да премине в шествие до така неречения "триъгълник на властта".

На мястото тече и подписка за референдум за забрана на джендър обучението на деца и ученици. /БГНЕС