С два снаряда на Вион ЦСКА потопи Ботев Вр на "Васил Левски"

ЦСКА стартира мощно пролетния дял от шампионата. "Червените" спечелиха с 3:0 домакинството си на Ботев Враца от 21-ия кръг на efbet Лига, което се игра на ст. "Васил Левски".


Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия преди година легендарен футболист на „червените“ и на националния ни отбор Петър Жеков, а гостите можеха да шокират именития си съперник още в началото. Мартин Смоленски намери по отличен начин Браян Переа, който се озова сам срещу Димитър Евтимов, но бе застигнат и блокиран от сънародника си Браян Кордоба.

В 12-ата минута стражът на „армейците“ отново се намеси решително, за да спре Даниел Генов, а осем по-късно ЦСКА вкара красив гол. Разписа се Тибо Вион, който шутира от около 35 метра и заби топката неспасяемо в мрежата на Ботев – 1:0. Попадението бе разгледано с ВАР и в крайна сметка потвърдено.

В 24-ата минута Джонатан Линдсет пропусна добра възможност, а в 29-ата отново Евтимов блесна с добра намеса пред „червената“ врата, за да спаси удар на Браян Переа. След половин час игра ЦСКА удари греда след страхотно центриране от Тобиас Хайнц и удар на Джонатан Линдсет, а скоро след това изстрел на Каранга с глава бе спасен от вратаря на гостите.


„Армейците“ удвоиха преднината си в 36-ата миунта, когато Амос Юга центрира, а Бариос излезе, но изпусна топката, след което тя попадна у Тобиас Хайнц и той я прати в мрежата между трима защитници за 2:0.


В добавеното време на първата част Фернандо Каранга вкара красиво попадение с прехвърлящ удар, но то бе отменено заради засада и така почивката дойде при резултат 2:0 в полза на ЦСКА.

В 57-ата минута домакините бяха близо до трето попадение. Петров засече с глава центриране от корнер на Хайнц, Рубио отклони топката в лявата греда, след което тя се върна в терена и стражът на врачани я улови.

Три по-късно Бариос отрази силен шут на Линдсет от десетина метра, а само 60 секунди след това Вион вкара втория си гол в срещата, а той дойде след нов феноменален удар от дистанция. Левият бек на "червените" овладя и шутира от близо 30 метра, пращайки топката в горния десен ъгъл на врачанската врата. Изпълнението накара съотборниците му Евтимов и Линдсет да се хванат за главата.

В 76-ата минута резервата Шопов нахлу в наказателното поле и стреля по диагонал, а Рубио изби. До края още веднъж резервата Шопов пропусна да направи успеха на домакините още по-изразителен.

Успехът позволи на ЦСКА да се изравни на върха по точки с Черно море преди дербито утре между "моряците" и Лудогорец, който е с три пункта назад, но и с два мача по-малко. В следващия кръг тимът на Ел Маестро ще има много трудно гостуване на лидера Черно море, а Ботев ще приеме във Враца Пирин в дерби на дъното на класирането. /БГНЕС