Двама българи ще се борят за титли на Европейското по борба

Двама наши борци ще спорят за златото на европейското първенство в Загреб, Хърватия.

Микяй Наим бе категоричен срещу румънеца Стефан Коман - 7:0 в полуфиналите при 65-килограмовите на свободния стил. И утре за титлата носителят на златния пояс "Дан Колов" от 2021-а ще спори срещу арменеца Вазген Теванян. Представителят на димитровградската школа за първи път в кариерата си се класира за финал на европейско първенство при мъжете.

В категория до 70 кг Рамазан Рамазанов също бе убедителен, като прегази с технически туш 14:4 украинеца Игор Никифорюк. В решителната схватка за златото обаче тазгодишният №1. Рамазан Рамазановосител на златния пояс "Дан Колов" ще има за съперник класния азер Хаджи Алиев, двукратен олимпийски медалист, трикратен световен и три пъти европейски шампион. На миналогодишното първенство натурализираният у нас дагестанец взе бронз. Финалът е първи и в кариерата на Рамазанови, който се състезава за клуб "Илия Павлов" (Велико Търново).

Шансове за медали имат още двама наши представител. Георги Вангелов ще спори за бронза срещу грузинеца Роберт Дингашвили в категория до 57 кг, а Михаил Георгиев (79) ще продължи в репешажите.