Двама изчезнали след падане на лавина в Австрия

Двама души остават в неизвестност след лавината в свободната ски зона в Западна Австрия днес, която първоначално предизвика издирването на 10 души, за които се предполага, че са затрупани, съобщи Австрийската агенция по печата (АПА).

Лавината е паднала около 15:00 ч. (14:00 ч. по Гринуич), съобщи АПА, като добави, че скоро след това са били изпратени няколко хеликоптера и екипи за търсене.

Подозренията, че 10 души са били погребани от лавината, се основават на видеозапис на скиор, който показва "как скиорите влизат в контакт с лавината", цитира АПА Херман Ферхер от туристическия офис на областта.

Един от спасените е бил ранен и откаран в болница в Инсбрук. Друг е бил ранен, но е успял да се освободи и да отиде в друга болница, съобщи за АПА регионалният съветник по сигурността Кристиан Гантнер.

Други шестима души, забелязани във видеото, не са пострадали.

Съдбата на последните двама не е известна, съобщи АПА.Районът на инцидента е известен като "една от най-добрите ски зони в света" и част от люлката на алпийските ски спортове. Последният запис за ски условията на уебсайта на курорта предупреждават за "значителна лавинна опасност"./БГНЕС, АФП