Двама полицаи загинаха в Бургас след гонка с автобус с мигранти

Двама полицаи са загинали в Бургас, след като автобус с мигранти блъска патрулка.

Инцидентът е станал около 05.00 часа тази сутрин на кръстовище „Трапезица”. Това е едно от най-оживените кръстовища в морския град, предаде кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

Шофьор на рейс не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда. Започва преследване. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона.

Автобусът е возел 47 мигранти - мъже, жени и деца. Тепърва ще се изяснява националността им. Мигрантите са на мястото на инцидента. Според данните към момента, няма пострадали от мигрантите.

„Няма данни за други пострадали. При опит да бъде спрян автобуса, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване", каза по-рано служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от НТВ.

Демерджиев увери, че органите на реда са предприели мерки, за да се спре засиления мигрантски натиск. Той съобщи, че се включват дронове и военна техника.

На място са екипи на полицията, пожарната и линейки. Предстоят следствени действия, които ще бъдат извършени от служители на Националната следствена служба и прокуратурата. /БГНЕС