Двама са задържани в Каблешково по подозрение, че са изработили тайниците на камиона-ковчег

Двама души са задържани в цех за заварки, който се намира в началото на град Каблешково във връзка с камиона –ковчег, в който намериха смъртта си 18 мигранти. Предполага се, че в този цех, двамата заварчици са изработили тайниците в камиона под натоварения дървен материал, където намериха смъртта си част от афганистанците, а други 34 бяха открити задушени и дехидратирани, предаде кореспондентът на БГНЕС.

От цеха излязоха група мъже, сред които и собственикът, които затръшнаха вратата на буса, в който се качиха, пред очите на журналистите.

Задържан е и мъж от Бургас, на чиито документи се води камионът. Той обаче е заявил в полицията, че превозното средство е било откраднато. Четвъртият задържан е от Карнобат. Тепърва следствието ще установява каква е ролята на всеки един от задържаните. Снощи късно в МВР Бургас пристигнаха водещи прокурори от Бургас, но отказаха информация по случая.

В Каблешково коментират, че снощи в града е имало засилено полицейско присъствие. Четиримата задържани в Бургаско ще бъдат конвоирани в София. /БГНЕС