Две големи дербита в четвъртия кръг на Карабао Къп

Манчестър Юнайтед ще гостува на Челси в четвъртия кръг на Карабао Къп.

Две големи дербита предложи жребият за четвъртия кръг на Карабао Къп, като четири от фаворитите в турнира ще се изправят един срещу друг. Челси ще посрещне Манчестър Юнайтед, докато Ливърпул ще приеме Арсенал.

Настоящите носители на трофея Манчестър Сити имаха повече късмет и ще бъдат домакините на Саутхемптън в четвъртия кръг на Купата на лига, докато Евертън ще срещне Уотфорд.

Пълен жребий за четвъртия кръг на Карабао Къп. Мачовете ще се играят на 29 и 30 октомври:

Евертън - Уотфорд

Астън Вила - Улвс

Манчестър Сити - Саутхемптън

Бъртън - Лестър

Кроули - Колчестър

Челси - Манчестър Юнайтед

Ливърпул - Арсенал

Оксфорд - Съндърланд.

Вчера отборът на Манчестър Юнайтед победи Рочдейл с 5:3 след дузпи (1:1 в редовното време) в мач от третия кръг на Карабао Къп. На „Олф Трафорд“ в игра за „червените дяволи“ се завърна халфът Пол Погба, но въпреки това домакините имаха доста затруднения срещу третодивизионния клуб и трябваше да изпълняват дузпи, за да стигнат до успеха.

Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр контролираха събитията през целия двубой, но трудно стигаха до чисти положения, като все пак успяха да поведат в резултата в 68-та минута чрез младока Мейсън Гийнууд. Само осем минута по-късно гостите изравниха с попадение на Люк Матисъон, а до края на редовното време не паднаха повече голове и се стигна до изпълнение на дузпи. Играчите на Юнайтед вкараха и петте си дузпи, докато за Рочдейл пропуск направи Джими Киоан и по този начин „червените дяволи“ се класираха за четвъртия кръг на надпреварата.

Ливърпул също намери място в следващата фаза на турнира след победа над МК Донс с 2:0 с голове на Джеймс Милнър и Ки-Джана Хойвер. Челси записа разгромен успех над Гримсби Таун със 7:1. Миши Батшуаи вкара два гола за „сините“, а по един добавиха Рос Баркли, Педро, Курт Зума, Рийс Джеймс и Калъм Хъдсън-Одой. /БГНЕС