Двойно убийство до Лозен, има задържан

Труповете на двама души - момиче на 18 г., и мъж на 33 г., бяха намерени тази сутрин край софийското село Лозен.


Жертвите са с огнестрелни рани.


Телата на мъжа и жената са изхвърлени в покрайнините на селото, на около 500 м. едно от друго.

Вчера младата жена е била обявена за издирване.


По-късно от МВР съобщиха за БГНЕС, че двойното убийство е разкрито.

За престъплението е задържан мъж на 34 години.

От прокуратурата потвърдиха информацията, като съобщиха, че досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Очаква се подробности по случая да бъдат оповестени в неделя на извънреден брифинг.

Жители на селото разказаха пред БГНЕС, че от години село Лозен има проблем с липсата на достатъчно полицаи в района. Лозен е най-голямото село в България, като жителите му надхвърлят 10 хиляди души, повечето от които нямат адресна регистрация там. Площта на селото е 92 кв. км.

В момента полицаите, отговарящи за района, са едва двама, пренатоварени са с работа, и работното им време е до 17.30 ч./БГНЕС