Дядо Коледа от Горна Оряховица, който помага на болните

36-годишният Георги Симеонов от Горна Оряховица, който страда от детска церебрална парализа, за седма поредна година влиза в ролята на Дядо Коледа, не само за да доставя радост на малчуганите, но и да съдейства на благотворителни каузи, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Тази година Симеонов обикаля десетки адреси в региона, облечен като Добрия старец, като хонорарите от посещенията изцяло ще дари за мъж от Горна Оряховица, който се нуждае от животоспасяваща операция, тъй като е с онкологично заболяване.

Семейство Зарзалиеви от Долна Оряховица за втора година кани в дома си Георги Симеонов, за да зарадват малкия си син Данаил и да подпомогнат дарителската му кампания. Добрият старец бе посрещнат с много вълнение от двегодишния Дани, както и от семейството му.

„Изненадата е и за нашето детенце и по случай благотворителната кауза, с която се занимава Георги . Радваме се, че втора година можем да помогнем, дори с минимална сума , но пак – и за щастие на детето, и за помощ на човека“, сподели майката Гинка Зарзалиева.

За вуйчото Коста Зарзалиев посещението на белобрадия старец е чест: „За нас беше чест дядо Коледа да дойде при нас. Нашият племенник да е жив и здрав, много се зарадва за дядо Коледа!“

Добрият старец бе посрещнат от любезните домакини, нарамил големия чувал с подаръци.

„Тази година имам доста заявки за посещения въпреки годината на коронавируса, спазваме всички епидемични мерки, от метър–метър и половина разстояние. Сега сме в къщата на Данаил най-доброто момченце в Долна Оряховица“, разказа Георги Симеонов.

Тази година дарителската акция на Георги Симеонов е насочена към 41-годишен мъж, който е с диагноза рак на стомаха и събира от 60 000 евро за операция.

„Всичките събрани пари ще бъдат дарени на Павлин Димитров от Горна Оряховица!”

За добрите си дела през последните години Георги Симеонов е носител на приза „Достоен българин“, заяви организаторът на акцията.

Гинка Зарзалиева се надява да има повече хора като него: „Георги е чудесен човек и дано да има повече хора като него, знаете – той има проблем здравословен, но е много добър човек, има огромно сърце!”.

До момента Симеонов е събрал над 1 200 лева от визитите по домовете, като благотворителната кампания продължава. /БГНЕС