Джаксън и Лайлс спечелиха титлите на 200 метра с второ и трето време в историята

Ямайката Шерика Джаксън грабна титлата на 200 метра от Световното първенство по лека атлетика в Юджийн, САЩ с изключително бягане. 28-годишната спринтьорка регистрира второто най-добро време в историята на дисциплината - 21,45 секунди, оставайки на едва 11 стотни от световния рекорд на Флорънс Грифит-Джойнър.

На второ място се нареди друга ямайка - Шели-Ан Фрейзър-Прайс с 21,81 секунди, а топ 3 допълни световната шампионка от Доха Дина Ашър-Смит от Великобритания с 22,02. "Рекорд на Ямайка, рекорд на световните първенства, най-бързата жена в света, не мога да се оплача", възкликна Джаксън. "Не мислех за рекорди или бързо време. Знам, че Шели е една от най-добрите в света на виража, така че знаех, че ще е трудно", допълни тя.

При мъжете олимпийският шампион Ноа Лайлс избухна с 19,31 секунда за титлата, регистрирайки трето време в историята след постиженията на Юсеин Болт и Йохан Блейк. Както и в късия спринт, САЩ отново записа тройна победа, като след Лайлс се наредиха Кенет Беднарек с 19,77 и 18-годишният Ерион Найтън с 19,80. /БГНЕС