Джейк Джиленхол с роля във филм по комикс

Джейк Джиленхол и режисьорът на "Евакуация" Сам Харгрейв ще снимат филм по комиксовата поредица "Пророкът", а сценарият ще бъде написан от Кърт Джонстад. Адаптацията на Студио 8 е базирана на едноименната комикс поредица на Роб Лийфелд. Оригиналният сценарий за предстоящия филм е написан от Марк Гугенхайм, съобщава „Холивуд Рипортър“.

В ролята на Джон Пророкът ще видим Джейк Джиленхол - мъж, на когото е инжектиран серум за свръхсила в края на Втората световна война и който попада в капан и е погребан жив по време на бомбардировка. Той се появява двеста години по-късно при дъщеря, която изпитва неприязън към него, и агенти на КГБ, които искат да го използват, за да създадат свои собствени супервойници.

На Кърт Джонстад не е чужда адаптацията на комикси, като е най-известен с написването на адаптацията на Зак Синдер „300“, така че това изглежда като добро решение.

Джейк Джиленхол също не е чужд на филмите по комикси, като през 2019 г. изигра злодея Мистерио в "Спайдър-мен: Далеч от дома" на Марвел. Следващата роля на Джиленхол също ще бъде под шапката на Дисни, когато ще оглави анимационния им филм "Страненсвят". В "Странен свят" Джиленхол ще озвучава член на легендарно семейство изследователи, заедно с актьорски състав, който включва още Денис Куейд, Джабуки Йънг-Уайт, Габриел Юниън, Алън Тюдик и Луси Лиу. Премиерата на "Странен свят" е насрочена за 23 ноември 2022 г.

Междувременно можете да видите Джейк Джиленхол в най-новата му роля във филма на Майкъл Бей "Бърза помощ", който вече се излъчва по Amazon Prime. В "Бърза помощ" Джейк Джиленхол и Яхия Абдул-Матин II са в ролята на двама крадци, чийто обир излиза извън релси, когато открадват линейка.

В допълнение към адаптацията на комикса "Пророкът", Джейк Джиленхол има в графика си и голяма адаптация на видеоигра. Джиленхол ще се снима заедно с Джесика Частейн в адаптацията на „The Division“, която проследява група цивилни, активирани да евакуират Ню Йорк, след като смъртоносна пандемия опустошава града. Режисьор на адаптацията е Роусън Маршал Търбър, а сценарият е дело на Рейф Джъдкинс.

Все още няма информация кога можем да очакваме Джейк Джиленхол в адаптацията на "Пророкът", тъй като филмът е във фаза на предпродукция, но със сигурност ще има повече новини, когато снимките започнат. /БГНЕС