Джейк Джиленхол влиза в екшън филм на Гай Ричи

Джейк Джиленхол ще участва в екшън трилъра на Гай Ричи "The Interpreter" (работно заглавие „Преводачът“), съобщава „Deadline“.

Режисьорът е вдъхновен от разговорите си с войници и техните преводачи, за да създаде филма.

Джиленхол ще се превъплъти в образа на сержант Джон Кинли. По време на последната му служба в Афганистан подразделението му попада в засада и той и преводачът му Ахмед остават сами. Последният рискува живота си, за да спаси ранения Джон. Когато Кинли се завръща в Щатите, научава, че приятелят му е останал в Афганистан - на него и на семейството му не е било позволено да влязат в САЩ. Джон се връща във военната зона, за да помогне на Ахмед.

Гай Ричи е познат на широката публика с филмите си "Две димящи дула", "Шерлок Холмс", "Джентълмените" и "Гепи". На 20 януари 2022 г. излиза новият му трилър "Операция Фортуна: Изкуството да печелиш", в който играят Джейсън Стейтъм, Джош Хартнет, Обри Плаза, Хю Грант и др.

Славата на Джейк Джиленхол носи ролята му в биографичната драма "October Sky" за тийнейджърските години на инженера от НАСА Хоумър Хикам. Актьорът се снима в проекти като "Дони Дарко", "След утрешния ден", "Зодиак" и др. В неотдавнашния блокбастър "Спайдърмен: далеч от дома" Джиленхол се въплъти в образа на главния антагонист.

Снимките на "The Interpreter" ще започнат през януари 2022 г. /БГНЕС