Джейми Дорнан влиза в надпреварата за следващия Бонд

Джейми Дорнан разкри, че може да влезе в ролята на известния и легендарен шпионин Джеймс Бонд.

Дали Джейми Дорнан скоро ще облече митичното сако на агент 007? Британският актьор говори за възможността да се превърне в следващия Джеймс Бонд - роля, изпълнявана преди това от Шон Конъри, Роджър Мур, Пиърс Броснан и Даниел Крейг.

39-годишният актьор говори за кариерата на дългогодишния си приятел Робърт Патинсън, който се превъплъти в ролята на Батман. Той признава, че малко се притеснява да изиграе такава емблематична роля и да понесе всички негативни емоции, свързани с нея. "Предразсъдъците са опасна болест. В цялата ни култура, в моята работа, разбира се. Но като цяло хората имат предразсъдъци по отношение на всичко и това е много тъжно. Вижте реакцията, когато Роб беше избран за Батман. Имаше около 90% отрицателни отзиви", казва той в интервю за списание Esquire.

Звездата от "Белфаст" и "50 нюанса сиво" говори и за Даниел Крейг, последния актьор, който се превъплъщава в ролята на шпионина. "Имаше 100% отрицателна обратна връзка. Написаното беше отвратително. Беше много притеснително да се види яростният гняв на хората заради решенията за кастинг. И какво стана? Даниел Крейг е брилянтен и променя цялата енергия на Бонд", казва той.

Въпреки това актьорът изпитва известно вълнение да бъде избран за следващия Джеймс Бонд. "Забавно и ласкателно е да участваш в надпреварата. Мисля, че ако погледнете списъка на актьорите, които участват в надпреварата, всички те имат проекти, които в момента се развиват добре", признава той.

Очаква се продуцентите да обявят името на късметлията съвсем скоро. Сред разглежданите актьори е и Идрис Елба, а Дуейн Джонсън също е проявил голям интерес към ролята. /БГНЕС