Джейми Лий Къртис се радва, че е "филмова баба"

64-годишната актриса, носителка на "Оскар", изпрати мил подарък на своята "филмова дъщеря" Линдзи Лоън, която току-що роди първото си бебе.


"Благодаря ти много, Джейми!" - сподели 37-годишната нова майка в Instagram Story в понеделник, показвайки разпръснати детски книжки, които колежката ѝ от "Шантав петък" е изпратила за новородения й син Луай - включително такива, написани от самата актриса.

Къртис поздрави Лоън за появата на момченцето ѝ в публикация в Instagram по-рано този месец.

Публикувайки снимка от миналото, на която е заедно с Лоън, Къртис написа: "Моята филмова дъщеря току-що ме направи филмова баба. Благословии за Линдзи и Бейдър за раждането на Луай! @lindsaylohan."

Откакто играят майка и дъщеря преди две десетилетия, Лоън и Къртис остават близки. През юни Лохан разкри, че е получила някои напътствия от Къртис относно предстоящото майчинство, преди да посрещне първото си дете.

"Наскоро говорих с Джейми Лий Къртис и тя каза: "Просто вземи бебето със себе си и всичко ще бъде наред", каза тогава Лоън пред Allure.

През май звездите се събраха отново за интервю за "Ню Йорк Таймс" в чест на 20-годишнината от излизането на "Щантав петък". Актрисите откровено заявиха, че искат да направят продължение, като по-рано тази година Къртис се закани, че това "ще се случи".

Тя каза пред NYT: "Докато обикалях света с " Хелоуин: краят", хората искаха да знаят дали ще има още един "Шантав петък". Нещо наистина докосна фина струна в мен. Когато се върнах, се обадих на приятелите си в Дисни и казах: "Имам чувството, че трябва да се направи нов филм".

"И двамата с Джейми сме отворени за това, така че го оставяме в ръцете на властимащите", допълва Лоън. "Бихме направили само нещо, което хората абсолютно ще обожават"./БГНЕС