Джейми Лий Къртис се завръща в продължение на най-любимия си филм „Шантав петък“

Джейми Лий Къртис и Линдзи Лоън ще се завърнат в „Шантав петък 2“, съобщи „Холивуд рипортър“. През 2003 г. "Шантав петък" постави стандартите за комедиите с размяна на тела и оттогава филмът на „Дисни“ се превърна в култова класика, а сега Къртис и Лоън са готови отново да ги разменят.


„Шантав шетък“ е базиран на книгата от 1972 г. на Мери Роджърс. Филмът спечели 160 милиона долара в световен мащаб, но се появи в епоха, в която продълженията бяха малко по-притеснителни от сегашния пазар.

Джейми Лий Къртис стартира 2023 г., като спечели "Оскар" за ролята си във "Всичко навсякъде наведнъж" - филм, който е толкова оригинален, колкото и останалите. Но на звездата не е чуждо повторното разгръщане на франчайзи - тя най-накрая победи Майкъл Майерс в трилогията за рестартиране на хоръра "Хелоуин", а новината за "Шантав петък 2" идва само няколко месеца преди друг рестарт на „Дисни“ - "Привидения в къщата". Там Джейми Лий Къртис играе заедно със звезден актьорски състав, включващ Оуен Уилсън, Розарио Доусън, Дани Де Вито, Уинона Райдър, Джаред Лето, Тифани Хадиш, Лейкит Станфийлд и др.

Линдзи Лоън заяви, че тя и Джейми Лий Къртис биха направили продължение само ако това е проект, който феновете със сигурност ще обожават. Този натиск сега лежи върху сценаристката Елис Холандър. „Шантав петък 2“ ще бъде вторият пълнометражен филм за начинаещата режисьорка.

Джейми Лий Къртис поддържа поразителна актуалност през десетилетната си кариера, участвайки в любими проекти като "Риба, наречена Уанда", "Истински лъжи" и „Вади ножовете“.

Продължението идва в още по-подходящ момент за Линдзи Лоън.

През 2000-та година Линдзи Лохан, която беше суперзвезда, се бореше да се справи със славата си. През 2010 г. кариерата ѝ се срина, но актрисата се завърна. Филмът ѝ „Falling For Christmas“ на „Нетфликс“ от 2022 г. е хит в стрийминга.

Джейми Лий Къртис споделя, че винаги е обичала "Шантав петък" толкова, колкото и феновете на филма. След 20 години тази любов е възнаградена с "Шантав петък 2". /БГНЕС