Джейсън Момоа е с Covid, спряха снимките на „Аквамен 2“

42-годишният Джейсън Момоа се е заразил с Covid-19 по време на снимките на "Аквамен и изгубеното кралство" във Великобритания и в момента е в карантина, съобщава „Дейли Мейл“.

Вътрешни източници разкриха пред „Сън“, че шефовете на филмовия екип се надяват да спрат по-нататъшни инфекции на снимачната площадка.

"Джейсън, за щастие, е добре и сега се изолира, след като тестът му е положителен. Но това е истинско главоболие за шефовете на филма, които сега се притесняват, че ще трябва да забавят натоварения график на снимките", твърдят те.

Източникът каза още, че те "се надяват това да е еднократен случай и да успеят да продължат снимките на продукцията".

Твърди се също, че всички на снимачната площадка редовно се изследват за коронавирус.

Филмът се снима в Leavesden Studios в Хертфордшир и е планиран да излезе на екран през декември 2022 г. Джейсън и много други от първата продукция от 2018 г. се завръщат, включително Амбър Хърд, Никол Кидман, Патрик Уилсън, Уилям Дафо и Долф Лундгрен.

Оригиналният филм за Аквамен излезе на екран през декември 2018 г. и беше един от най-големите хитове в разширената вселена на DC (DCEU).

Аквамен събра 1,148 млрд. долара в световен мащаб, като това е единственият филм от DCEU, който надхвърля границата от един милиард долара.

По-рано този месец Джейсън заяви, че е получил многобройни наранявания по време на снимките на продължението на "Аквамен". Участвайки в епизод на токшоуто на Елън Дедженерис, Джейсън каза: „Остарявам, ето какво се случва. Нараних си очите, имам херния, ребрата ми са извадени. Просто съм пребит“.

Въпреки нараняванията си, Джейсън каза, че "ще бъде страхотен филм, който ще се хареса".

Когато Елън го попита защо продължава да се контузва по време на снимки, той посочи като основна причина ентусиазма си.

"Обичам работата си и се вълнувам прекалено много. Въпросът е във възрастта. Вече съм застаряващ супергерой“. /БГНЕС