Джейсън Момоа и Лиза Бонет се разделят след 16-годишна връзка

Актьорите Джейсън Момоа и Лиза Бонет шокираха феновете си, като обявиха, че "се развеждат" след повече от четири години, откакто са съпруг и съпруга.

"Всички ние усетихме натиска и промените на тези трансформационни времена... Разгръща се революция и нашето семейство не прави изключение... усещаме и израстваме от настъпващите разтърсващи промени", се казва в съвместното изявление, публикувано от Джейсън Момоа в профила му в Instagram. „Споделяме това не защото смятаме, че заслужава внимание, а за да можем, когато продължим живота си, да го направим с достойнство и честност. Любовта между нас е жива, развивайки се по начина, по който иска да бъде опозната и изживяна. Ние се освобождаваме един от друг, за да бъдем такива, каквито се учим да бъдем... Нашата преданост е непоколебима към този свещен живот и нашите деца“.

Новината развълнува социалните мрежи и предизвика десетки заглавия. Някои фенове изразиха надежда, че раздялата няма да повлияе на приятелството между Момоа и музиканта Лени Кравиц, който беше женен за Бонет от 1987 до 1993 г.

Актьорите започнаха да се срещат през 2005 г. и се ожениха тайно през октомври 2017 г. Двамата имат две общи деца - Лола Йолани Момоа и Накоа-Уолф Манакауапо Намакаеха Момоа.

47-годишният Момоа по-рано заяви, че срещата с 54-годишната Бонет е била "нещо повече" от любов от пръв поглед, като разкри, че е бил влюбен в нея още от 8-годишен, когато я е видял по телевизията. Бонет от своя страна каза: "В общи линии той ме вдигна и ме метна през рамо в стил пещерен човек". /БГНЕС