Джейсън Момоа продуцент, сценарист и актьор в нов сериал

Джейсън Момоа ще продуцира и напише сценарий за чисто нов сериал за AppleTv+ - "Chief of War". След "Аквамен", "Игра на тронове" и "Дюн" 42-годишният актьор ще участва в нов сериал "Chief of War" за Apple TV+.

Той ще продуцира и ще напише сценария на поредицата. В тази задача ще му помага Томас Паа Сибет, с когото актьорът вече си сътрудничи по сценария на предстоящия игрален филм "The Last Manhunt".

Филмът ще се фокусира върху колонизацията и обединението на Хавайския архипелаг от гледна точка на коренното население на островите. Бившият съпруг на Лиза Бонет, който е хаваец, ще играе главния герой на историята. Засега не е разкрита дата на заснемане или излъчване.

Това е втората поредица на Apple, продуцирана от Джейсън Момоа. В момента той участва в "See" - постапокалиптично бъдеще, в което почти всички живи хора са загубили зрението си. Той участва и във втората част на поредицата - "Аквамен 2", която ще излезе на екран в САЩ на 17 март 2023 г. Снимките, които приключиха през декември 2021 г., оставиха някои белези у Джейсън Момоа. /БГНЕС