Джерард Бътлър отново е герой-спасител в нов екшън

Lionsgate Entertainment е продуцентско студио, стоящо зад много известни франчайзи като „Рамбо“, „Игрите на глада“ и „Джон Уик“. Те имат пръст и във франчайза, част от който са "Код: Олимп“ и „Код: Лондон" с Джерард Бътлър в ролята на агент от тайните служби, който в продължение на три филма защитава президента в множество сценарии. Но следващият им голям екшън филм с участието на шотландския актьор получава приближаване на датата на премиерата. Според „Deadline“ Lionsgate премества новия филм на Джерард Бътлър "Plane" от 27 януари на 13 януари.

Филмът е екшън трилър, разказващ за пилота Броуди Торънс (Бътлър), който катастрофира, за да избегне гръмотевична буря, и се озовава на опасен и разкъсван от война остров. Според сюжета Бътлър се опитва да спаси група от пътниците си от армия войници, само с помощта на осъден убиец.

Заедно с Джерард Бътлър в „Plane“ е бившият възпитаник на Marvel Cinematic Universe от сериала на Netflix „Luke Cage“, Майк Колтър. Колтър е участвал в някои от най-значимите проекти през последните две десетилетия, включително телевизионни сериали като ER, „Blue Bloods“ и множество версии на „Закон и ред“, както и в високобюджетни филми като „Агент Солт“ и „Мъже в черно 3“. Ролята му на Люк Кейдж в собствения му спиноф сериал „Jessica Jones“ и“ The Defenders“ на MCU обаче го извеждат на преден план в индустрията и му осигуряват още значими роли. /БГНЕС