Джил Байдън купува вестници и списания за 95 долара от квартален павилион

„Собственикът на този павилион в моя квартал искаше да ми покаже снимка тази сутрин. Каза ми, че първата дама, Джил Байдън, се е отбила миналата седмица, за да похарчи 95 долара за списания и вестници. Най-големият ентусиазъм, който някога са виждали в магазина. Тя си направила селфи с работниците“, написа Джош Доуси, журналист от „Вашингтон пост“ специализиран в политически разследвания, в своя акаунт Туитър.

„Това е нейният начин да каже:„ За мен това е важно. А за теб? “, казва потребител в отговор на туита на журналиста и във връзка с най-противоречивата роля на Мелания Тръмп като начин за сравняване на близостта на настоящата първа дама с нейната предшественичка, коментира "Венити феър".

Журналистката Дженифър Джейкъбс, която отразява новата администрация на Байдън в „Блумбърг нюз“, също коментира жеста на Джил в профила си в Туитър. „Изглежда като декларация за намерение от първата дама. Помощници или работници от Белия дом биха могли да купят каквото е необходимо. Семейство Байдън изпълняват много задачи, които други хора биха могли да направят вместо тях, както ми казват самите работници “, каза тя.

Джил Байдън здраво е стъпила на земята: тя е твърдо решена да продължи да преподава часовете си по английски в Университета на Вирджиния. Задача, която ще съчетае с тежкото задължение да служи като първа дама на САЩ, роля, за която тя има страхотна препоръка: Мишел Обама казва за нея, докато беше втора дама. „Тя винаги поправя домашни“. Това, че е втора дама, не й попречи да упражни страстта си. И когато се върне от отпуска, който взе, за да се включи в предизборната кампания на съпруга си Джо Байдън, тя ще продължи да прави същото както винаги.

„Мисля, че това е свързано повече с факта, че те са нормални хора, които излизат да купуват собствени списания в подкрепа на малкия бизнес. Те са пример за подражание. Това е тяхната концепция “, казва друг потребител./ БГНЕС