Джо Байдън е на изненадващо посещение в Киев

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна в Киев днес на изненадващо посещение в украинската столица, съобщи Си Ен Ен, публикувайки снимки редом до украинския президент Володимир Зеленски.

Кадри с него и украинския президент Володимир Зеленски пред катедралата "Свети Михаил" в Киев бяха публикувани от украински медии, по-специално от сайта Strana.ua.

Във видеото се чува звукът от въздушната тревога, която е обявена в цялата страна, съобщава и Би Би Си. Посещението на американския държавен глава идва в момент, когато цяла Украйна е в тревога заради риск от въздушно нападение. Центърът на града е блокиран от сутринта.

Днес, 20 февруари, президентът на САЩ трябваше да направи двудневно посещение в съседна Полша. Пътуването му до Киев беше многократно изключвано от Белия дом. Предишния ден „Политико“ съобщи, че помощниците на Джо Байдън са обмисляли "да го преведат тайно през границата в Украйна", но в крайна сметка "пътуването е било почти изключено", тъй като повечето от помощниците му са смятали, че рискът за сигурността му "не си заслужава". Полските медии съобщиха, че украинският президент Володимир Зеленски също ще посети Полша тези дни. /БГНЕС