Джокович без проблеми срещу американеца Ковачевич на Ролан Гарос

Поставеният под №3 в основната схема Новак Джокович записа успех в три сета на старта на Ролан Гарос. Сърбинът се наложи с 6-3, 6-2, 7-6(1) над Александър Ковачевич (САЩ) след близо два часа и половина игра на централния корт.


Сърбинът имаше пълен контрол в срещата през първия и втория сет. В третата част позагуби малко от интензитета в играта си, което позволи на Ковачевич да му създаде много повече проблеми. Въпреки това поставеният под №3 в основната схема постигна чист успех.

Двубоят беше специален за Ковачевич, който не само направи дебют в основна схема на турнир от Големия шлем, но и се изправи срещу големия си идол в тениса.

Брейк в шестия гейм на първия сет беше достатъчен за Джокович, за да спечели частта. След почивката световният №3 направи пробив за 1-0, а след това и още един за 4-1, преди спокойно да довърши.

В третия сет сърбинът загуби и концентрация – нещо, за което призна и след срещата, след като първо изпусна аванс от 3-1, а после позволи на съперника си да се върне от 5-3, за да се стигне до тайбрек. В дългия гейм вече разликата беше много по-голяма и Джокович не даде поводи за надежда на американеца.

Във втория кръг Джокович ще срещне унгареца Мартон Фучович. Първият поставен, с когото сърбинът може да играе е Алехандро Давидович Фокина в третия кръг.

Джокович е двукратен победител на Ролан Гарос – 2016 и 2021 г. /БГНЕС