Джокович достигна 10-ти пореден четвъртфинал в Париж

Джокович продължи със страхотното си представяне от началото на Ролан Гарос.

Световният номер 1 Новак Джокович се превърна в първия тенисист в историята, достигнал десет поредни четвъртфинала на Ролан Гарос, след като разби германеца Ян-Ленард Щруф с 6-3, 6-2, 6-2 в мач от четвъртия кръг на надпреварата.

Сърбинът се представя отлично от началото на турнира и все още не е загубил сет, като днес не остави никакви шансове на съперника си, който за първи път в кариерата си достигна това ниво в турнир от Големия шлем. Джокович отрази единствената възможност за пробив, който се откри пред Щруф в мача, а от своя страна проби веднъж в първия сет и по два пъти в следващите две части, за да стигне до чист успех след час и 33 минути игра. Шампионът от 2016-та година загуби само 14 точки на собствен сервис в целия двубой, като завърши с 31 печеливши удара и едва 12 непредизвикани грешки. За място на полуфиналите Джокович ще спори с италианеца Фабио Фонини или петия поставен Александър Зверев.

За четвъртфиналите се класира и японецът Кей Нишикори след тежка петсетова битка с местния фаворит Беноа Пер, завърши при резултат 6-2, 6-7(8), 6-2, 6-7(8), 7-5 в негова полза. Нишикори изпусна два мачбола в тайбрека на четвъртия сет и навакса изоставане от 3-5 в решаващия пети сет, за да стигне до успеха и да си осигури среща с Рафаел Надал на четвъртфиналите. /БГНЕС