Джокович е първият финалист в Торино

Новак Джокович се доближи на една победа от рекордна шеста титла от Финалите на АТП, след като победи американеца Тейлър Фриц със 7-6(5), 7-6(5) в първия полуфинален сблъсък на турнира в Торино. Джокович, който спечели и трите си мача в груповата фаза, използва своя опит и характер, за да се наложи в два оспорвани тайбрека и да се класира за финала.

В първия сет сърбинът пробив пръв за преднина от 3-2, но Фриц веднага навакса изоставането си и се стигна до тайбрек, в който Джокович спечели последните три точки за 7-5. Във втората част американецът започна с пробив и след това сервираше за сета при 5-4, но се пропука и двамата отново влязоха в тайбрек, в който Джокович реализира втория си мачбол и затвори мача след час и 51 минути игра.

И двамата тенисисти показаха много високо ниво на игра, като бившият номер 1 в света направи само една непредизвикана грешка в целия двубой и реализира 21 печеливши удара. От своя страна Фриц заби 31 уинъра срещу едва 3 грешки.

По този начин Джокович се класира за финала на надпреварата, в който ще срещне руснака Андрей Рубльов или Каспер Рууд от Норвегия. Рубльов и Рууд ще се срещнат във втория полуфинал тази вече от 22:00 часа българско време. /БГНЕС