Джокович ще играе за 18-та поредна година в трети кръг на Ролан Гарос

Новак Джокович преодоля втория кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Сърбинът, който е поставен под №3 в основната схема, се наложи със 7:6 (2), 6:0, 6:3 срещу Мартон Фучович.


Ноле имаше труден първи сет. 22-кратният шампион от турнирите от Големия шлем пропиля аванс от 5:2 и това вдъхнови унгареца, който се добра до тайбрек. В него Джокович победи лесно със 7:2 и си гарантира спокойствие в оставащата част от срещата.

Разочарованието от загубата на откриващата част безспорно прозираше в действията на Фучович във втория сет, където нямаше и следа от вдъхновеното му представяне в началото. Ударите на унгареца почти изцяло загубиха своята дълбочина, а броят на непредизвиканите му грешки непрекъснато се увеличаваше. Джокович не пропускаше шанс да се възползва от неувереността на опонента и скоропостижно удвои преднината си в отделните части, без да загуби нито гейм.

Третата част също премина под диктовката на бившия №1, който имаше пълен контрол върху събитията Това доведе до два пробива и четири поредни гейма в актива на Ноле, който не след дълго подпечата крайния си успех в срещата.

Сърбинът достигна до третия кръг на Ролан Гарос за 18-ти пореден сезон. Следващият противник на 36-годишния Джокович в Париж ще бъде Алехандро Давидович Фокина. Испанецът, който е поставен под номер 29 в схемата, отстрани представителя на домакините Люка ван Аше след 6:4, 6:3, 7:6 (5). /БГНЕС

Категории: