Джокович грабна титлата в Токио с чист успех над Милман

Джокович не загуби сет през цялата седмица в Токио.

Световният номер 1 Новак Джокович спечели титлата от турнира от сериите АТР 500 в Токио още при дебютното си участие в надпреварата, след като победи австралиеца Джон Милман с 6-3, 6-2 в днешния финал.

Сръският тенисист триумфира със 76-та титла в кариерата си и за десети път стана шампион при първото си участие в даден турнир, след като имаше нужда само от час и 9 минути, за да преодолее съпротивата на Милман. Австралиецът имаше страхотна седмица в японската столица, след като отрази три мачбола в квалификациите, след което записа последователни победи над Адриан Манарино, Лойд Харис, Таро Даниел и Райли Опелка, за да достигне първия си финал на ниво АТР 500. Милман обаче нямаше сили да се противопостави на Джокович във финала, като сърбинът не загуби сет през цялата седмица и даде на съперниците си едва 15 гейма в последните си три мача. Водачът в световната ранглиста сервира много силно, като загуби едва четири точки на първи сервис в целия мач (26/30) и не даде нито една възможност за пробив на съперника си.

С този успех Джокович си осигури над 390 хиляди долара от наградния фонд и се доближи на 1460 точки от Рафаел Надал в надпреварата за Лондон, която показва кой има най-големи шансове да завърши годината на първо място в света. Сърбинът също така вече е трети по спечелени мачове от началото на сезона с 46 успеха, изоставайки само от Данийл Медведев (54) и Рафаел Надал (48). /БГНЕС