Джокович и Медведев ще спорят във финала в Париж

Първите двама в световната ранглиста Новак Джокович и Данийл Медведев ще се изправят един срещу друг във финала на турнира от сериите Мастърс в Париж, след като днес записаха победи в полуфиналните си двубои.

Джокович надви Хуркач в оспорван двубой

В първия полуфинал Джокович победи драматично поляка Хуберт Хуркач с 2-1 сета. Лидерът в ранглистата на АТП загуби първия сет с 3-6, след пробив в осмия гейм. След това балканецът обаче спечели втората част изключително убедително с 6-0. В третия сет се стигна до решаващ тайбрек, в който Ноле надделя със 7-5 точки.

С този успех Джокович си осигури и първото място в световната ранглиста в края на годината за рекорден седми път, подобрявайки постижението на американската легенда Пийт Сампрас, който е завършвал годината на върха в класирането шест пъти.

Медведев записа четвърта поредна победа над Зверев

Вторият полуфинал не бе толкова интересен за зрителите, след като Медведев разби германеца Александър Зверев с 6-2, 6-2. Зверев водеше с 5-4 в мачовете с Медведев преди днес, но руснакът бе спечелил последните три двубоя, а вече има четири поредни успеха срещу олимпийския шампион от Токио. Зверев се намираше в отлична форма в последните месеци с баланс 28-2 след края на Уимбълдън, но днес не успя да покаже нищо от качествата си срещу Медведев, който бе изключително солиден и не остави шансове на съперника си.

Мачът започна с равностойна игра до 2-1 в полза на Зверев, след което Медведев започна да доминира в разиграванията и взе пет поредни гейма, за да спечели първия сет. Втората част се разви по подобен начин и след като Зверев взе откриващия гейм, Медведев спечели пет поредни гейма за преднина от 5-1. Малко след това шампионът от Ю Ес Оупън затвори мача на собствен сервис след час и 20 минути игра.

Решаващият мач за титлата в неделя ще започне в 16:00 часа българско време. /БГНЕС