Джокович крачка по-далеч от Ролан Гарос

Сръбският тенисист Новак Джокович няма да може да се възползва от медицинско изключение и така се отдалечи с още една крачка по-далеч от участието си в Ролан Гарос. Това става благодарение на новите мерки, които Франция въвежда за справяне с пандемията от коронавирус, предаде държавната телевизия в Белград.

Според новите ограничения, които влизат в сила от 15 февруари, само ваксинирани ще могат да присъстват и участват в спортни събития във Франция. Преди няколко дни се появи информация, че Джокович ще може да участва в Ролан Гарос и да се възползва от правилото за медицинско изключение, защото през месец декември той е преболедувал коронавирус, припомня БГНЕС. Предвиждаше се преболедувалите вируса в последните шест месеца да бъдат допускани до спортни събития, но от 15 февруари този срок се съкращава на 4 месеца. Отделно всички неваксинирани трябва да изкарат 10-дневна карантина при влизането си във Франция.

Френският портал "Шенген виза инфо" съобщи, че разрешението за участие с медицинско изключение за прекаран вирус ще бъде валидно само четири месеца, вместо досегашните шест. "Това се отнася за всички, както са зрителите, така и за тенисистите, до вземането на ново решение. Ролан Гарос започва на 22 май, положението може да се промени и ние се надяваме да има облекчаване на мерките. Но, едно е ясно, няма да има изключения", каза спортният министър Роксана Марасинону.

Джокович даде положителна проба на тест за коронавирус на 16 декември. Ролан Гарос ще се проведе в периода 22 май - 5 юни. Джокович спечели титлата през 2021 година.

Спортният министър на Франция Роксана Марасинону заяви, че няма да се правят изключения от правилото

Джокович даде положителна проба на тест за коронавирус на 16 декември. Ролан Гарос ще се проведе в периода 22 май - 5 юни. Джокович спечели титлата през 2021 година.

БГНЕС припомня, че вчера Даниел Мукш, който пише биография за Джокович, заяви, че сръбският тенисист е решил да си постави ваксина срещу коронавируса. "От това, което чувам от обкръжението му, мисля, че той ще се ваксинира. Може би финалът в Мелбърн също е допринесъл за това. 21-та титла на Рафаел Надал го мотивира, няма съмнение в това", коментира Мукш пред австрийска телевизия. Книгата на Мукш за Джокович, озаглавена "Живот във война", ще излезе през март. /БГНЕС