Джокович най-вероятно ще участва на Аустрелиън Оупън

Изглежда все по-вероятно, че световният номер 1 Новак Джокович ще участва в Откритото първенство на Австралия през януари. В последните седмици информацията беше, че почти сигурно деветкратният шампион в Мелбърн ще пропусне надпреварата през 2022 година, заради задължителното изискване за ваксина.

Днес обаче бе потвърдено, че Джокович ще участва на друг турнир в Австралия - АТП Къп, който ще се проведе в Сидни и ще бъде подгряващ за Аустрелиън Оупън. Джокера ще води тима на Сърбия, в който са още Душан Лайович, Филип Крайнович, Никола Чачич и Матей Шабанов.

Това означава, че Джокович или е склонил да се ваксинира срещу Covid-19, или ще изтърпи 14-дневна карантина в Сидни, след която ще може да участва и на Аустрелиън Оупън. До момента организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем все още не са уточнили категорично дали в Мелбърн ще могат да участват само ваксинирани тенисисти или и такива, преминали двуседмична карантина.

Тъй като правилата, налагани от правителството в Австралия, стават все по-стриктни, изглежда по-вероятно Джокович вече да се е ваксинирал или да го стори в скоро време. АТП Къп започва на 1 януари и ако Джокович участва на този турнир, то той със сигурност ще защитава и титлата си в Мелбърн, където е деветкратен шампион. /БГНЕС