Джокович отново пропуска Индиан Уелс и Маями заради ковид ограниченията в САЩ

Бившият номер 1 в света Новак Джокович няма да има възможност да участва в първите два Мастърс турнира за година - Индиан Уелс и Маями - за втора поредна годината. Причината е, че властите в САЩ решиха да удължат забраната за влизане в страната на неваксинирани срещу Covid-19 чужденци.

Джокович отказва да се имунизира срещу вируса, поради което пропусна турнирите в САЩ, Канада и Австралия през 2022, включително два турнира от Големия шлем и четири от Мастърс сериите. В края на миналата година стана ясно, че Австралия ще допусне сърбина на територията си и той ще може да се бори за десета титла от Аустрелиън Оупън по-късно този месец, но САЩ продължава със строгите мерки.

Американските гранични власти обявиха, че удължават мярката за неваксинирани чужди граждани поне до 10-ти април, което означава, че Джокович няма как да играе в Индиан Уелс и Маями, освен ако не се ваксинира, което той категорично заяви, че няма да направи. Надпреварата в Индиан Уелс започва на 6-ти март, а тази в Маями на 20-ти март. Джокера е печелил Мастърса в Индиан Уелс пет пъти и е вдигал титлата в Маями шест пъти.

По този начин остава под въпрос и завръщането на Джокович в Ню Йорк за Откритото първенство на САЩ през лятото, както и Мастърсите в Синсинати и Торонто, като надеждата на сърбина ще бъде САЩ и Канада да преразгледат ограниченията в следващите месеци. Ю Ес Оупън 2023 ще се проведе в периода 28 август - 10 септември. /БГНЕС

Категории: