Джокович разби Рубльов и е вторият полуфиналист в Торино

Новак Джокович се класира за 1/2-финалите на заключителния Мастърс на осемте най-добри, който за втора поредна година се провежда в италианския град Торино. Бившият номер при мъжете постигна категоричен успех над Андрей Рубльов с 6-4, 6-1 за около един час и десет минути игра в двубой от Червената група на надпреварата.

Новак Джокович.

Откриващият сет мина под диктовката на сервиращите, като Джокера се възползва от първото по-сериозно колебание в подаването на руснака, за да осъществи пробив в десетия гейм, с който да спечели частта. Това сякаш сломи съпротивата на Рубльов, който допусна ранен брейк във втория сет и оттам-насетне не успя да се противопостави по никакъв начин на доминиращия сърбин.

Джокович направи два аса повече от съперника – 12 на 10, като вкара 81% първи сервис, загуби едва две точки на собствено подаване за целия мач и не даде нито един шанс за пробив на Рубльов. Той приключи с един уинър повече от опонента и направи едва шест непредизвикани грешки в цялата среща, срещу 17 на сметката на руснака. "Много бях щастлив да разбера новината вчера. Беше истинско облекчение", коментира победителят, след като по-рано стана ясно, че е получил виза за пътуване до Мелбърн за първия турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън.

Така Ноле намери място в последните четири на турнира, присъединявайки се към Каспер Рууд от Зелената група. Той се бори за шеста титла от Финалите на ATP, с което да изравни рекордьора Роджър Федерер. Рубльов вече има една победа и една загуба в съревнованието. Вечерта един срещу друг се изправят Стефанос Циципас и Даниил Медведев, като и двамата стартираха с поражения. В последните мачове от Червената група Джокович играе с Медведев, докато Рубльов се изправя срещу Циципас. /БГНЕС