Джокович: Съжалявам за провалите на Ю Ес Оупън и Ролан Гарос

Новак Джокович играе един от най-добрите тениси в кариерата си през 2020, но съжалява за провала си да спечели един измежду двата турнира от Големия шлем в лицето на Ю Ес Оупън или Ролан Гарос в опит да се превърне рекордьор по триумфи от най-висока категория, разкри световният номер 1.

Джокович разкри пред журналисти още, че е потърсил Надал и Федерер за присъединяване към новата Асоциация на професионалните тенисисти, но те му отказали.

След титлата на Аустрелиън Оупън през януари, Джокера бе дисквалифициран на Откритото първенство на САЩ след неволен удар по съдия на линията по време на двубоя си от осминафиналите срещу Пабло Кареньо Буста. Впоследствие той бе разбит от сънародника на Кареньо Буста – Рафаел Надал, световният номер 2 в три сета на финала в Париж. Ноле има 17 титли от Шлема, докато Надал и Роджър Федерер са поравно с 20, след като испанецът грабна рекордна 13-а титла на Ролан Гарос. „Има известна нотка на съжаление, че не спечелих нито Ю Ес Оупън, нито Ролан Гарос тази година“, сподели сърбинът пред журналисти в тенис академията си в Белград до река Дунав. „Бях в страхотна форма и на двата турнира, но във финала на Ролан Гарос бяха надигра от тенисист, който игра по-добре от мен в конкретния сблъсък. Бях под нивото си, това е истината. По отношение на Ю Ес Оупън, имах малшанса да попадна в ситуация, при която нямах късмет и бях дисквалифициран, но спечелиха няколко други големи турнира. Като изключим дисквалификацията в Ню Йорк, имам само една загуба през сезона и играя един от най-добрите тениси в кариерата си“, продължи световният номер 1. Джокович отхвърли спекулациите, че е под голямо напрежение да задмине Надал и Федерер в битката за това кой ще завърши кариерата си като най-великия тенисист за всички времена. „Напрежението е част от живота ми от дълго време и се научих как да се справям с него. Всичко идва от това, че си топ играч. Отнасяш физически и психически удари по пътя, но всичко е част от процеса. Ако се откажа сега, ще бъда щастлив от всичко постигнато, но все още се наслаждавам на играта и всеки турнир, в който участвам, ми дава много мотивация и наслада“, завърши той. Джокович потвърди, че Аустрелиън Оупън влиза в плановете му, но всичко ще зависи от ограниченията, свързани с коронавируса и рестрикциите при пътувания. /БГНЕС