Джокович се справи с Нори за нов финал на Уимбълдън

Световният номер 3 Новак Джокович направи нова крачка към четвърта поредна титла на Уимбълдън, след като победи британеца Камерън Нори с 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 в полуфиналите на надпреварата. В спор за титлата в неделя Джокович ще срещне австралиеца Ник Кирьос, който продължи напред без игра след отказването на Рафаел Надал поради контузия.

Сръбският тенисист започна колебливо двубоя и изгуби подаването си три пъти в първия сет, който Нори спечели с 6-2 за радост на хилядите зрители по трибуните на Централния корт в Ол Ингланд Клъб. Нори продължи да бъде стабилен до средата на втората част, но след това Джокович започна да доминира и взе три поредни гейма, за да изравни резултата. В третия сет Джокера даде само два гейма на съперника, след което един пробив му бе достатъчен в четвъртата част, за да затвори мача след 2 часа и 34 минути игра. Като цяло Джокович спечели 15 от последните 21 гейма на срещата.

"Никога не е лесно да играеш полуфинал в Големия шлем, има голямо напрежение. В началото не удрях топката чисто, Камерън доминираше, имах късмет да го пробия във втория сет за 4-3 и след това инерцията се промени. Все още не съм си свършил работата. Ще има много фойерверки във финала, за него това е първи финал, той няма какво да губи. Той винаги играе свободно, един от най-добрите сервиси, никога не съм взимал дори сет срещу него, така че се надявам този път да е различно. Надявам се опитът да ми помогне", сподели Джокович след успеха.

Финалът при мъжете ще се играе в неделя. /БГНЕС