Джокович сломи Медведев и ще играе с Корда на финала в Аделаида

Новак Джокович се класира за финала на тенис турнира от сериите ATP 250, след като надигра Даниил Медведев с 6-3, 6-4. Срещата продължи близо един час и 25 минути.

Джокера първи реализира пробив в мача в четвъртия гейм на откриващата част, като отрази след това точка за връщане на брейка в седмия гейм. След него той поиска медицинска помощ, но след подновяването в играта нямаше проблеми да затвори сета в своя полза. Във втората част Ноле дочака своя момент в седмия гейм, а след това спаси и двата шанса за пробив пред руснака, за да триумфира с крайната победа.

Новак Джокович.

Така той достигна 131-и финал в кариерата си и ще се бори за 92-а титла. Негов съперник в спора за трофея ще бъде американецът Себастиан Корда, който по-рано през деня надви Йошихито Нишиока със 7-6 (5), 1-0 и отказ на японеца поради травма.

Американецът и азиатецът изиграха оспорван първи сет, който бе решен след тайбрек. Корда доминираше на сервис до влизането в дългия гейм, като имаше три точки за пробив, включително и сетбол при 6-5 в своя полза, но не успя да се възползва от възможностите си. В тайбрека той поведе с 6-3 точки, като Нишиока показа борбения си дух и отрази първите два сетбола, но при третия капитулира и така съперникът му поведе в резултата. След ранен пробив на старта на втората част, японският тенисист приключи участието си в срещата заради контузия.

Йошихито Нишиока (л) и Себастиан Корда (д).

Корда ще се бори за втора титла в професионалната кариера след тази в Емилия-Романя през 2021 година, когато надви на финала представителя на домакините Марко Чекинато. Той има и три загубени финала - в Делрей Бийч, Хихон и Антверпен, като последните два бяха през миналата година.

Джокович и Корда нямат официален мач помежду си. /БГНЕС