Джокович спечели рекордна седма титла във финалите на ATP

Новак Джокович спечели рекордна седма титла от финалите на ATP, след като победи италианеца Яник Синер с 6-3, 6-3 в Торино.


Световният номер едно Джокович задмина по победи оттеглилия се Роджър Федерер в заключителния турнир на сезона, след като не позволи на италианеца Синер да триумфира на родна земя.

Джокович се включи във финалите в края на годината, която му донесе три Големи шлема, с което увеличи общия си брой до 24, и 40-та титла от Мастърс 1000.

Джокович пое контрола в началото на мача, като проби Синер при първата възможност в четвъртия гейм и след това спокойно сервира за откриващия сет. Той отново проби при подаването си в началото на втория сет.


В крайна сметка обаче Синер не успя да се справи с Джокович и накрая загуби мача по разочароващ начин с двойна грешка.


Новак Джокович увенча невероятния си сезон - в който достигна и до финала на Уимбълдън - с още един рекорд, като се справи с двама от най-добрите млади играчи.

Синер се стремеше да стане първият италианец с корона от финал и изглеждаше близо да го направи след впечатляващата си победа над Джокович в груповата фаза.

Но 22-годишният играч, подобно на Карлос Алкарас в съботния полуфинал, просто не можа да победи с Джокович, който достигна най-добрата си форма в точния момент на турнира.

Доказателство за това колко далеч е стигнал Синер през изминалата година обаче е фактът, че той държеше в ръцете си съдбата на Джокович в края на груповата фаза, когато поражение от Холгер Руне щеше да изпрати сърбина у дома по-рано.

И все пак изглежда, че Синер ще бъде претендент за титлата от Големия шлем през следващия сезон. /БГНЕС