Джокович стартира с успех над Циципас във Финалите на ATP

Новак Джокович започна с победа участието си в тазгодишното издание на Финалите на ATP, които се провеждат за втора поредна година в италианския град Торино. Сърбинът, петкратен шампион в турнира, надигра Стефанос Циципас с 6-4, 7-6 (4) за точно един час и 40 минути игра.

Новак Джокович.

Мачът стартира с ранен брейк в полза на Джокера, който той удържа до края на откриващия сет. Втората част отново мина под диктовката на сервиращите, като първата ракета на Гърция получи първия си и единствен шанс за пробив в целия мач в третия гейм, но Ноле се справи с предизвикателството. Стигна се закономерно до тайбрек, в който 21-кратният шампион от Шлема дръпна с 5-1 точки и въпреки че Циципас намали до 4-5, сърбинът не изпусна питомното и взе следващите две точки за крайния успех.

Въпреки че направи три пъти по-малко асове от съперника, Джокович загуби само осем точки на първи сервис и едва пет на втори за цялата среща, като бе по-добър и при уинърите и непредизвиканите грешки, завършвайки с девет печеливши удара повече и десет непредизвикани по-малко от гърка. Петкратният победител в турнира, който преследва шеста титла, с която да се изравни с рекордьора Роджър Федерер, оглави Червената група. Втори е Андрей Рубльов, който срази сънародника си Даниил Медведев в истински трилър по-рано в понеделник. Водачите в групата Джокович и Рубльов ще играят в сряда следобед, докато за вечерта е предвиден сблъсъкът между Циципас и Медведев.

Днес на кора в Торино ще се играят вторите срещи от Зелената група. Не преди 15:00 часа българско време Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим ще търсят първи успех в италианския град, докато вечерта един срещу друг ще се изправят Каспер Рууд и Тейлър Фриц. /БГНЕС