"Джон Уик 4" спечели 137,5 милиона долара през премиерния уикенд

След няколко спокойни седмици за мултиплексите, режисьорът Чад Стахелски и звездата Киану Рийвс вдъхнаха малко живот в боксофиса тази седмица, когато "Джон Уик 4" избухна в киносалоните по света, като по този начин отбеляза най-високата печалба за франчайза в глобален уикенд.

На вътрешния пазар четвъртото заглавие от хитовата екшън поредица с огнестрелно оръжие, удари, ритници, и пробождания с нож регистрира 73,5 млн. долара, засенчвайки 56,8 млн. долара от северноамериканската премиера на "Джон Уик 3" от 2019 г.

Четвъртата част от франчайза спечели 64 млн. долара, дошли от 71 международни пазара, като продължението дебютира на първо място във всяка страна на разпространение, за да донесе общо 137,5 млн. долара - с 22,5 млн. долара повече от прогнозите.

Освен касовия успех, "Джон Уик 4" се оказа хит и сред критиците и в момента има 95% рейтинг в Rotten Tomatoes. Следващата част от франчайза е трисерийната предистория "Континентал", както и режисираният от Лен Уайзман спиноф "Балерина", в който ветераните от "Уик" Рийвс, Иън Макшейн, Анджелика Хюстън и покойният Ланс Редик ще се появят в поддържащи роли заедно с новия персонаж на наемен убиец, изпълняван от Ана де Армас. /БГНЕС