Джона Хил ще играе рок легенда във филм на Скорсезе

Джона Хил ще изиграе лидера на групата Grateful Dead Джери Гарсия в нов игрален филм на Мартин Скорсезе, съобщава Deadline, позовавайки се на свои източници.

Филмът ще носи същото име като известната група, на която Гарсия е бил фронтмен. По сценария работят Скот Александър и Лари Каражевски, известен с "Американска криминална история".

Гарсия основава групата през 1965 г. в Сан Франциско. Песните на Grateful Dead съчетават различни жанрове: рок, блус, кънтри, госпъл и др. Групата има много верни фенове, които следват музикантите по целия свят и се опитваха да не пропуснат нито един концерт на своите идоли, наричани от тях "Deadheads".

Гарсия се появява за последен път на сцената на 9 юли 1995 г. Месец по-късно той умира от сърдечен удар само на 53 години.

Преди това Скорсезе създаде документален филм за групата. Премиерата на филма Long Strange Trip се състоя на 23 януари 2017 г. на Националния фестивал за независимо американско кино в Сънданс.

Хил и преди се е снимал в хит на Скорсезе. Той участва с поддържаща роля във филма "Вълкът от Уолстрийт", за която беше номиниран за "Оскар". /БГНЕС