Джони Деп готов да продължи с ролята на Джак Спароу

Джони Деп се готви да се завърне в ролята на Джак Спароу пет години след премиерата на последния засега филм от поредицата "Карибски пирати", пише британският вестник „Сън”, позовавайки се на хора от филмовата индустрия. Изданието съобщава за предстоящите снимки, които трябва да се проведат през февруари във Великобритания. Работното заглавие на предстоящия филм е "A Day At The Sea".

„Работата е още на ранен етап, проектът дори все още няма режисьор“, каза източникът. По негова информация след пробните снимки с участието на Деп, чието местоположение се пази в най-строга тайна, ще започне пълноценен снимачен процес. Брус Хендрикс, който работи по първите три филма от франчайза на „Карибските пирати”, може да стане продуцент на филма.

Малко след публикуването на новината друго британско издание „Дейли мейл” отрече информацията за завръщането на Джони, позовавйки се на източник, който също е запознат със стиуацията.

За последно Деп се появи на екрана като Джак Спароу във филма от 2017 г. „Карибски пирати: Мъртвите не разказват приказки“. След това, според съобщения в медиите, ръководството на Дисни реши, че проектът е остарял и се нуждае от нов дъх. Имаше слухове, че капитан Джак Спароу може да бъде заменен с женски герой, по-специално беше посочена кандидатурата на Марго Роби. Самата актриса по-късно потвърди в интервю: имаше такива идеи, но с течение на времето интересът на студиото към тази идея избледня.

Що се отнася до Деп, кариерата му пострада през последните години поради скандали с бившата му съпруга Амбър Хърд: тя го обвини в домашно насилие, което нанесе сериозни щети на репутацията на Деп. Във връзка с тази история актьорът загуби ролята си във филмовия франчайз "Фантастични животни" и спря да получава нови предложения. На големия екран той се появи за последно през 2020 г. - във филма "Великият". Джони се оплака миналото лято, че го "бойкотират" в Холивуд. След като Деп успя да докаже, че някои от обвиненията на Хърд са неверни, бизнесът му тръгна нагоре. В началото на тази година беше обявено, че актьорът скоро ще се завърне в киното: той участва в историческия филм на френския режисьор Майвен "Жана Дюбари". Премиерната дата все още не е обявена. /БГНЕС