Джони Деп обвинява Амбър Хърд в парична измама

През ноември 2020 най-накрая бе сложена точка в съдебните битки, продължили няколко години между бившите съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд.

Тогава звездата от "Карибски пирати" загуби делото за клевета срещу „Сън“: холивудският актьор бе признат за виновен за побой над съпругата си.

Представителите на Деп веднага нарекоха това решение погрешно и обявиха намерението на актьора да го обжалва. Тогава Джони всъщност подаде жалба и сега вярва, че е възможно най-близо до възстановяването на справедливостта.

В това отношение на 57-годишния Деп може да му помогне доказателство, че бившата му съпруга е присвоила 7 милиона долара, получени от него при развода през 2017 година.

Първоначално Амбър твърдеше, че иска да даде тези средства за благотворителност: да ги дари на Американския съюз за граждански свободи, който помага на жените, и на Детската болница в Лос Анджелис.

34-годишната Хърд също потвърди намеренията си по време на първото съдебно заседание по делото за клевета на Деп срещу таблоида „Сън“, където тя се яви като основна свидетелка: тогава тя каза, че вече е направила трансфер. Сега адвокатите на актьора възнамеряват да докажат, че всъщност тези думи на Амбър са „преднамерени и манипулативни лъжи“.

„Тогава съдията сметна Амбър за прекрасен човек заради нейната щедрост, но тя лъжеше за дарения, за да прикрие задника си”, казаха източници, близки до актьора.

Адвокатите на „Сън“ вече коментираха тези слухове за неправомерно поведение и лъжи от Амбър Хърд. Те съобщиха, че актрисата всъщност не е излъгала, че е направила трансфера с благотворителна цел. Според тяхната версия Амбър вече е направила няколко трансфера, но все още не е успяла да преведе цялата сума. /БГНЕС