Джони Деп влиза с епизодична роля в „Бийтълджус 2“

Той не участваше в първия филм, но изглежда, че наваксва пропуснатото време. Източници на Jiant Freakin Robot съобщават, че Джони Деп ще има епизодична роля в предстоящия "Бийтълджус 2" на Тим Бъртън. Това ще е първият път, в който двамата си сътрудничат по екранен проект след "Алиса в огледалния свят" от 2016 г., който Бъртън продуцира.


Не знаем точното естество на епизодичната роля на Джони Деп в "Бийтълджус 2", но като се има предвид франчайзът, ще се изненадаме, ако звездата от "Карибски пирати" не се появи като един от извратените обитатели на земите на мъртвите. Това би било подходящо, като се има предвид, че последният път, когато Бъртън режисира Деп, в "Тъмни сенки" от 2012 г., последният играеше вампир.

Още през ноември миналата година Бъртън заяви, че е отворен да работи отново с Джони Деп, макар че не спомена конкретно "Бийтълджус 2". Запитан дали би режисирал Деп, Бъртън заяви пред Ройтерс: "Ако се намери подходящото нещо, разбира се... Каква е ролята? И след това дали това е правилното нещо, дали е правилният характер? Приемам нещата на тази основа и на никаква друга."

Очевидно "правилното нещо" за Джони Деп е някъде в "Бийтълджус 2". Бъртън и Деп отдавна са закъснели за сътрудничество. През 90-те години на миналия век те направиха три съвместни филма (Едуард Ножиците през 1990 г., Ед Ууд през 1994 г., Сънната дупка през 1999 г.), а след това последваха три филма през 2000-та година (Булката труп и Чарли и шоколадовата фабрика през 2005 г. и Суини Тод през 2007 г.).

В известен смисъл е иронично, че завръщането на Джони Деп във филмографията на Тим Бъртън става с "Бийтълджус 2", тъй като оригиналният филм е един от малкото проекти на Бъртън, направени преди началото на съвместната им работа. „Бийтълджус“ излиза по кината през 1988 г., докато „Едуард Ножиците“, първият филм, в който Бъртън режисира Деп, излиза едва през 1990 г.

Джони Деп ще се събере отново с Уинона Райдър в "Бийтълджус 2". Звездата от "Странни неща" се обяви в подкрепа на Деп по време на борбата му с Хърд и тя ще се превъплъти в ролята на Лидия Диц в предстоящото продължение.

Що се отнася до това кога ще можем да видим Джони Деп и останалите актьори в "Бийтълджус 2", в момента е планирано той да излезе по кината след малко по-малко от година, на 6 септември 2024 г. Все пак, много малко неща са сигурни, когато става въпрос за дати на премиери в кината с настоящите стачки на SAG-AFTRA и WGA. /БГНЕС