Джони Деп за агресивната си майка и брака с Амбър Хърд

Продължава скандалният процес между бившите съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд. Двамата заведоха дела заради клевета.

БГНЕС вече съобщи, че в четвъртък Джони Деп и свидетелите му са дали показания в съда срещу Амбър Хърд. В медиите обаче се появиха още подробности от показанията на актьора, които на моменти са покъртителни със своята откровеност и драмата на родителите му.

Джони все още твърди, че "никога не е удрял Хърд или която и да е друга жена в живота ми", въпреки че често възникваха кавги между него и бившата му съпруга. Деп твърди, че иска да възстанови справедливостта преди всичко заради децата - 22-годишната Лили-Роуз и 20-годишният Джак, които бяха наранени от съобщения в пресата.

Актьорът каза: „Странно е, когато в един момент си Пепеляшка за всички, а след част от секундата си Квазимодо. Не заслужавах това, нито децата ми, и хората, които вярваха в мен през всичките тези години... Всичко, което ме интересува, е истината. Лъжите са пътят към никъде”.

Пред съда не за първи път се обсъждат подробностите от детството на актьора. Той и по-голямата му сестра (която е и негов мениджър) Кристи Дембровски разказаха, че Джони постоянно е страдал от физическо насилие от майка им. Деп, в показанията си, нарече майка си "жестока и агресивна":

„Разбира се, имаше физическо насилие, под различни форми – можеше да хвърли по тебе пепелник, да те бие с обувка, телефон, всичко, което попадне под ръка... Но словесното, психологическото насилие е още по-лошо. Свикваш с физическата болка, но психологическото насилие, мисля, разби всички ни”.

Както казва актьорът, той се опита да избегне конфликти и се опита да забрави себе си. На 11 години за първи път опитах "хапчетата за нерви" на майка ми, на същата възраст открих марихуаната. Деп не отрича, че по-късно е употребявал незаконни наркотици и алкохол, за да се "скрие от призраците", които го преследват от младостта му. Въпреки това, както уверява актьорът, е имало дълги периоди, когато се е въздържал от всякакъв допинг. Джони вярва, че Амбър Хърд, знаейки за трудното му детство и историята на употребата на наркотици, използва всичко това, за да го накара да изглежда като опасен човек.

Съдът също така обсъди как са започнали отношенията на Деп с Хърд. Актьорите се срещнаха на снимачната площадка на филма The Rum Diary от 2011 г., но според Джони те са започнали да се срещат по-късно, по време на промоционалното турне на филма:

„Тя изглеждаше като перфектния партньор, твърде перфектен, за да е истина. Беше внимателна, мила, грижовна, забавна и разбираща. Имахме много общи неща - музика, литература, подобни неща. За година и половина всичко беше наред, макар че някои неща малко ме смущаваха... След година и половина тя стана почти друг човек.”

Амбър, според Джони, „чувства нужда от конфликт и насилие“. Актьорът разказва, че по време на скандалите обикновено се е държал по същия начин, както някога се е държал баща му, когато се карал с майка си – заключвал се в банята. И все пак се стигна до битки: така, според Деп, скоро след сватбата Хърд хвърля две бутилки водка по него, едната от които отряза част от кожата на пръста му. Тази информация по-рано беше потвърдена от личния лекар на актьора. Защо тогава Джони е продължил връзка? Той отговаря така:

„Предполагам, защото и баща ми не си отиде, предполагам, защото имах връзка с Ванеса (Паради, която е майка на децата на Деп - БГНЕС) и я загубих. Не исках повторение, мислех, че не всичко е загубено, че може би мога да помогна на Амбър, защото Амбър, която познавах през първата година от връзката, беше напълно различна“.

Хърд, според Деп, заплашила няколко пъти, че ще се самоубие, ако той напусне:

„Помня го много добре: когато баща ми си отиде, майка ми Бети Сю направи първия си опит за самоубийство. Завинаги ми остана в съзнанието, че е пряк резултат от неговото заминаване... И този страх никога не те напуска. Понякога, когато си тръгвах, Амбър ме спираше на асансьора пред охраната и крещеше в сълзи: „Не мога да живея без теб, ще умра“. Но все пак трябваше да взема решение”.

Според Деп той най-накрая е решил да се раздели с Хърд след смъртта на майка му. Актьорите се разведоха през 2016 г.

Първата среща в съда по това дело се състоя на 12 април, предстои съдът да изслуша самата Хърд и нейните свидетели.

Преди началото на настоящия процес Амбър написа в социалните мрежи, че винаги е обичала бившия си съпруг и че в статията за домашното насилие тя „не го е посочила, а само говори за цената, която жените плащат, когато говорят срещу хората на власт."

Джони Деп заведе дело за клевета за 50 милиона долара срещу бившата си съпруга заради статия, в която тя говори за опита си от домашно насилие.

След скандала филмовите студия отказаха да си сътрудничат със звездата. По-специално, Деп загуби роли във „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор” и шестата част на „Карибски пирати”. По-рано Джони се опита да съди таблоида The Sun, но загуби в съда.

На свой ред Хърд подаде обратен иск за 100 милиона долара, обвини Деп в клевета, за да съсипе кариерата й.

Процесът ще продължи около шест седмици. Очаква се свидетели на известни личности да дадат показания на предстоящите изслушвания. Сред тях са Илон Мъск и Джеймс Франко, които имаха любовни афери с Амбър Хърд. /БГНЕС