Джордж Клуни идентифициран като идеал за мъж

Италианският сексолог Емануеле Джанини в книгата „Мъжете, които харесват жените“ анализира дали има идеален мъж и какъв трябва да бъде той. Качеството, което трябва да притежава, е да може да слуша. Нарцистичните, нереализираните и мачо типове нямат шанс, твърди специалистът, според РТС.

Дали идеалният партньор е само плод на въображението или човек от плът и кръв?

О, да, той е жив и здрав и участва във филми! Той е Джордж Клуни, убеден е сексологът Емануеле Джанини.

Всички го обичат, както жени, така и мъже, той е социално ангажиран, красив и приятен, накланя глава и слуша внимателно събеседника си и изглежда много нежен - поне във филмови роли.

Ако трябва да изберем нов модел на съвременния мъж, той би бил идеалния, смята Джанини, който в книгата си „Мъжете, които харесват жените“ научно намира причините, поради които жените са привлечени от определени мъже и защо всъщност се влюбват в тях.

Изследване на Американския център за усъвършенствана естетична и пластична хирургия установи по-рано, че Клуни, въз основа на техните параметри, е най-красивият мъж в света: пропорциите му са близки до идеалите на древните гърци.

Но защо той би представлявал идеал, към който да се стремим в съвременния свят?

Джанини обяснява: „Вижте го, той е световно известен, успешен, хуманист, антимачо, всичко друго, но не и женствен, не е загубил мъжкото си излъчване, уверен е. Толкова уверен, че не парадира с тази увереност. С други думи, той е състрадателен, съпричастен човек и през 2021 г. това е точно качеството, което жените искат от мъжете".

И така, отсвирени са "алфа мъжкарите", Казанова и Дон Жуан, както ги определя Джанини. Стига с женствени мъже, невротици и нарциси!

На жените е особено писнало от онези, които използват сила и чувство за собственост, за да ги покорят. От началото на годината над 80 жени са убити при домашно насилие в Италия. Джанини казва, че по време на карантината броят на обажданията на „червената линия“ за помощ се е умножил. Но той обяснява това с факта, че информираността на жените за една стара истина се е увеличила: мъж, който обича жена - не я мрази.

Ролята на синьото хапче

Как възникна тази генетична мутация? Сексологът не се съмнява: благодарение на синьото хапче. Виагра, твърди той, успокои тревожността на мъжете и накрая ги отпусна. По този начин това предизвика културна промяна, подобна на тази, произведена от противозачатъчните хапчета през 60-те години.

В заключение: кои са най-желаните мъже?

Според изследване, публикувано в „Journal of Creative Behaviour“, тези, които притежават привличане и съпричастност, са предимно творци: музиканти, фотографи, журналисти, поети и уеб дизайнери. Те имат „нещо допълнително“, което ги прави по-интересни, но и по-склонни да слушат.

Освен Клуни, Джанини цитира и други примери за идеали сред известни мъже.

От една страна, той споменава бившия футболист Дейвид Бекъм като символ на човек, отдаден на семейството си, а от друга, френския президент Еманюел Макрон, който нарушава стереотипите и табутата, като избира по-възрастна жена за свой партньор в живота. / БГНЕС