Джордже Джокович: Без фенове на турнира в Сърбия

Няма да има фенове на тазгодишното издание на Сърбия Оупън, заяви турнирният директор Джордже Джокович, брат на световния номер 1 Новак Джокович.

Спирката от Адриа Тур в Белград предизвика вълна от критики.

Миналогодишната надпревара събра 4000 привърженици и се превърна във фиаско, след като много играчи, включително Джокера, се заразиха с коронавирус. Нямаше мерки за социална дистанция, като много от зрителите не бяха с маски, а Ноле бе разкритикуван сериозно, след като се появиха видеоклипове, в които той и негови колеги купонясват в нощен клуб в Белград. Но тази година, подобно на други турнири, съревнованието ще се проведе при закрити врати.

За съжаление, няма да има фенове тази година, тъй като сме в трудна ситуация – много хора се заразяват с вируса на всекидневна база. Годината е много трудна за всички и рестрикциите доведоха до много контузии. За съжаление, Борна Чорич и Стан Вавринка се оттеглиха, но все пак ще има силни играчи. Освен Новак, Доминик Тийм, Гаел Монфис и Аслан Карацев ще се включат в надпреварата, както и родните любимци Филип Крайнович, Ласло Джере и Миомир Кецманович. Много играчи от топ 30 на мъжкия тенис ще бъдат тук“, каза Джордже Джокович за сръбската телевизия Нова С.

Турнирът ще се проведе между 19-25 април. /БГНЕС