Джошуа към Фюри: Ако си сериозен, ще бъда там през декември

Бившият световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа прие предизвикателството на настоящия първенец в дивизията Тайсън Фюри за сблъсък между двамата преди края на годината. Вчера Циганския крал отправи официално предизвикателство към Джошуа, след като другият шампион в категорията Олександър Усик заяви, че няма как да се върне на ринга преди следващата пролет, тъй като има да лекува стари травми.

"Мисля, че всички знаете, че ще се бия в следващите месеци. Преди да обявя своя съперник, трябва да кажа нещо. Антъни Джошуа, знам, че ти загуби от Усик и в момента си без пояси, но искам да ти дам шанс да се биеш с мен за титлата на WBC. Ако проявяваш интерес, ще ти кажа датата и мястото и нека потанцуваме. Битката на Британия за световната титла на WBC. Кажи ми ако офертата те интересува, ако не - ще избера друг съперник", заяви Фюри.

Джошуа отговори на своя сънародник в Туитър. "Не участвам в онлайн дискусии, ако си сериозен, свържи се с 258mgt (мениджърите му), а аз ще бъда готов през декември. Толкова". По този начин изглежда все по-вероятно боксовите фенове най-накрая да получат дългоочакваната битка между Фюри и Джошуа. Двамата британци бяха близо до сблъсък преди година, но тогава Световният боксов съвет (WBC) нареди на Фюри да се изправи за трети път срещу Уайлдър. /БГНЕС