Джошуа: Мачът с Нгану ще бъде много добър

Антъни Джошуа е решен да докаже, че е най-добрият боксьор на Великобритания в тежка категория, когато се изправи срещу Франсис Нгану на 8 март в Саудитска Арабия.


Британецът влиза в мача след победата си над Ото Валин миналия месец, докато 37-годишният Нгану отстъпи с противоречиво съдийско решение от шампиона на WBC Тайсън Фюри през октомври. 34-годишният Джошуа бе на път да се бие с Дионтей Уайлдър, но „Бронзовият бомбардировач“ загуби изненадващо от Джоузеф Паркър.

Говорейки на пресконференцията в Лондон, бившият двукратен световен шампион Джошуа заяви: „Виждал съм хора като него много пъти. Просто трябва да покоря ума му на ринга. Трябва да отнемеш нечия душа и дух и очаквам с нетърпение това предизвикателство. Ще бъде страхотно. Ще бъде експлозивно, има толкова много начини да одереш котка. Мога да играя на контраатака, той също. И двамата сме доказали, че можем да се боксираме. Можем да си разменяме удари и мачът ще бъде много добър. Поздравления за промоутъра ми и моя щаб за това, че ме поставиха в тази позиция да покажа защо съм най-добрият боксьор на Великобритания в тежка категория. Не се притеснявам за света. Опитвам се да покоря върховете там, където живея, и да направя така, че всеки да знае, че аз поставям бокса на картата“.

Нгану също бе в добро настроение и заяви, че ще постави защитата на Ей Джей под сериозен тест. „Имам оръжията и всичко започва с Ей Джей. Ще търся брадичката му. В бой търсиш брадичката, чух, че неговата изобщо не издържа на удари, ще видим това съвсем скоро“, коментира бившият шампион в ММА.

Сблъсъкът между Нгану и Джошуа е основният в силна карта от вечерта в Рияд. Очаква се победителят от мача да се изправи срещу спечелилия сблъсъка за абсолютната световна титла между Олександър Усик и Фюри. Друг голям мач в тежката категория в Рияд ще противопостави Паркър и Джълей Джан за временния пояс на WBO. /БГНЕС