Джошуа: Усик е добър колкото Фюри

Антъни Джошуа се обърна предизвикателно към Тайсън Фюри, настоявайки, че следващият му претендент Олександър Усик „определено ще се възползва от шанса си“.

Джошуа (ц) надви Пулев (д) в последния си мач на боксовия ринг.

Поясите на Ей Джей на IBF, WBA и WBO в тежка категория са поставени на карта на 25 септември на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ срещу Усик. Британецът запазва надежди за двубой за абсолютната световна титла независимо от факта, че преговорите за среща с шампиона на WBC Тайсън Фюри не доведоха до нищо, когато Арбитражен съд постанови „Циганският крал“ да се изправи за трети път на ринга срещу Дионтей Уайлдър.

Не искам да размахвам пръсти. Определено бях готов. Продължаваме напред. Имам нов претендент, който е добър, толкова добър, колкото е и той. Трябва да се отнеса сериозно към него. Той определено ще се възползва от шанса си, определено ще приеме мача. Точно от това имам нужда – хора, които са сериозни. Щеше да бъде страхотно да се бия за абсолютната световна титла, защото мачът щеше да бъде огромен за публиката. Всичко бе подготвено. Трябва да продължа напред и да не мисля повече за това“, сподели Ей Джей ексклузивно за Sky Sports.

Фюри и Уайлдър ще се бият в трети сблъсък на 9 октомври, което означава, че евентуален мач за абсолютната световна титла в тежка категория ще се проведе непреди следващата година. „Най-важният двубой за мен е следващият, но трябва да имаш визия за това къде искаш да стигнеш. Трябва да остана постоянен и готов. Веднъж щом се бия с Усик, кой знае какво ще се случи след това? Дали ще се бия с Фюри, Уайлдър, Дилиан Уайт, Анди Руис, Луис Ортис? Кой знае. Трябва да остана готов за всеки мач, но и да имам дългосрочен план. Става въпрос за коланите, не за човека. Нямам претенции кой ще бъде. Искам да се боря за наследство“.

Джошуа се завръща на ринга за първи път от декември насам, когато нокаутира Кубрат Пулев в деветия рунд. Неговият задължителен претендент за пояса на WBO Усик, непобеденият украинец, който спечели златен медал редом до Джошуа на Олимпиадата в Лондон през 2012, за последно победи на ринга Дерек Чисора. /БГНЕС