Джошуа: Усик е голям шампион, но напрежението не ме притеснява

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа разкри, че е провел много спаринги с боксьори с обратен гард, за да се подготви за двубоя си с украинеца Александър Усик тази събота. Британецът ще защитава шампионските си пояси срещу непобедения до момента Усик на Тотнъм Хотспър Стейдиъм в Лондон.

Антъни Джошуа

"По време на тренировките се изстисквам до ръба, до точката, в която става уязвим, за да мога да се подобря. Имах тежки спаринги, които ме накараха да се съмнявам. Тренирах много срещу боксьори с обратен гард. Доволен съм от нивото си на подготовка", сподели Ей Джей в интервю за Скай Спортс. Усик стана шампион в полутежка категория, преди да се качи при най-тежките, където записа победи над Чаз Уидърспуун и Дерек Чисора в последните две години.

Според някои експерти украинецът няма нужната сила на ударите, за да стане шампион в тежка категория, но Джошуа не мисли така. ""Всички боксьори могат да качат категория, някои дори се чувства по-добре в по-тежка категория. Изобщо не мисля за това, че той е бил в полутежката. Обичам предизвикателствата и мисля за това къде съм аз като възможности. Имам нужната сила, от началото на кариерата си приемам големи предизвикателства. Усик е още един велик шампион, страхотен боец. Но аз нямам проблем да съм под напрежение, за мен това е забавление", допълни Джошуа, който в последния си мач в края на миналата година нокаутира българина Кубрат Пулев. /БГНЕС